Ayurveda © 2010 • Privacy Policy • Terms of Use

Turista på kortare eller längre rundresa?

För dig som gör en så lång resa kan det vara lockande att se lite mer av Indien. Det är ett stort land, och vi rekommenderar att du inte försöker ta hela på en gång – om du inte har mer än en månad på dig. Kerala bjuder på många typer av upplevelser, större städer, mindre byar, Backwaters (ett kanal- och sjösystem nära kusten) och höga berg (topp på 2.635 meter). Du kan se yppigt grönskande teplantager längs sluttningarna, kardemummaodlingar, tempel, vattenfall, rida på elefant och åka båt i ett naturreservat. Du kommer också upp ovan molnen på ca 2.000 meters höjd.

Det går naturligtvis bra att resa till Kerala och bestämma i stunden vart du vill styra kosan, ta dagen som den kommer. Har du en bokad plan sparar du mycket tid och energi, och det kostar antagligen inte ens mer.

Har du fem dagar eller mer kan du hyra bil med chaufför – glöm tanken att köra själv ! – och boka rundresa med hotell för kanske 3.000 SEK för två personer. Det ger dig ett dubbelrum med frukost, en chaufför som hittar, guidar och tar hand om saker och ser till att det fungerar. Prisalternativet är för ett rum med rena lakan, egen dusch-wc och varmvatten. Det finns vandrarhemsstandard, det är billigt. Du kan också få ett dubbelrum med rena lakan och varmvatten för cirka 160 kronor eller och lyxhotell för över 1.000 kr per natt, eller mycket mer än så. Tänk på att den som serverar dig på hotellet eller städar ditt rum antagligen inte tjänar så mycket på en hel månad. I resan ingår också småavgifter för nationalparksbesök, elefantridning och båttur – om du beställer det.

Hör med oss så kan vi ge dig förslag och sedan kan du själv via mail kontakta reseagenter för att be dem ge förslag på resväg och pris.

Vill du vila några dagar i en stilla miljö?

Har du fler frågor är du välkommen att kontakta oss

Maivor Stigengreen
Lennart Eriksson
0433-10490

lennart.eriksson@ayur-veda.se

Ayur-Veda AB
Box 78
285 22 Markaryd