Ayurveda © 2010 • Privacy Policy • Terms of Use

 

        

Rajahs Kliniker

Rajahs har tre kliniker i Kerala, dvs Sydindien. Att komma till Indien innebär många nya intryck. Vår erfarenhet av Rajah är att de har en gedigen ayurvedisk kunskap, stor bredd i behandlingarna och hög kvalitet. Dessutom västerländska toaletter, god hygien och ett förträffligt kök. De serverar individuellt anpassad kost under hela vistelsen. De har rum i olika prisklasser, och vi menar att priserna är skäliga i förhållande till vad du får för pengarna.

Deras anläggningar – Rajah Healthy Acres, Rajah Island och Rajah Beach – ligger fridsamt och avskilt från samhällen och trafik, de ger verklig möjlighet till vila och återhämtning. Och nu finns ytterligare en klinik, öppnad februari 2018. Se länk nederst på denna sida.

1. Rajah Healthy Acres

Det ligger i ett stort fridfullt naturområde omgivet av banan- och gummiplantager i ett varierat landskap med kullar och öppna områden. Det finns flera promenadstigar/ småvägar och tre naturliga vattenkällor på området.

 

Du kan även promenera utanför området på vägar med mycket liten eller nästan ingen trafik.

Det är en stor artrikedom i växtligheten och flera trädsorter presenteras med namnskyltar och hur de används.

 

Rajah bereder i den egna fabriken själva alla massageoljor och övriga produkter som används under kurerna.

Vilda påfåglar och andra vackra fåglar är en fin inramning.

 

Boendealternativ Healthy Acres
Priser Healthy Acres

2. Rajah Island

Detta är en egen liten "paradisö" i de s k backwaters (naturliga kanaler och sjöar). Cirka 35 km från Healthy Acres. Bara 4-5 min. från fastlandet med klinikens egen båt. Den lilla ön genomkorsas av en kanal, och huvudbyggnaden är byggd på båda sidor av kanalen med en gångbro över.

I en stor vit huvud-byggnad finns rymliga dubbelrum av god standard. Det finns också Suite, två rum som delar på badrum (t ex för en familj) och det finns större sviter med flera rum.

Dubbelrum


Kashmiri Houseboat

Det finns också några stugor på Rajah Islands, dem beskriver vi som att de har ett rustikt inslag. Du bor fridsamt lite avskilt, oftast direkt med utsikt över vattnet.

 

På ön sker behandlingarna i en separat byggnad alldeles intill boendet. Fem fräscha behandlingsrum för kvinnor och fem för män med badrum till varje, samt konsultationsrum för läkarna.

Det är en parkliknande omgivning runt kliniken med bl a häckar av röda och gula hibiskus samt gott om kokospalmer och mangrovebestånd. Utrymmet för längre promenader är begränsat.

Däremot finns stora gräsmattor, swimmingpool och en liten lekplats med sandlåda och rutschkana för barn. Det finns inga bilar och ingen trafik på ön.

På Rajah Island finns en pool, och du bör observera att det i vart fall under vissa delar av behandlingen inte är lämpligt att bada.

 

Boendealternativ Rajah Island
Priser Rajah Island


Behandlingsbyggnaden

 

3. Rajah Beach

Detta är en anläggning från 2014, den ligger med havet inom synhåll, ca 15 km från Rajah Island. Inga byggnader finns på den hittills oexploaterade 2 kilometer långa sandstranden. Rummen är mycket stora, och det finns också Cottage (vardagsrum, sovrum, dusch/wc samt utedusch) allt för dig som vill unna dig en riktigt läcker vistelse i kombination med ayurvediska behandlingar. Prisnivån motsvarar mycket hög standard.

De påpekar att Rajah Beach är främst för den som kommer för att vara vid havet. Sol och bad är inte något som rekommenderas under de mer genuina ayurvediska behandlingarna. Observera också att det p g a mycket starka undervattensströmmar inte är en plats för bad. Pool finns istället. Utbudet av ayurvediska behandlingar är samma som på Rajah Healthy Acres, Rajah Island och Rajah Eco Beach. Kliniken är ännu mer anpassad för rörelsehindrade.

Rajah Beach Deluxe

Bilden ovan visar ett Deluxe rum.

Rajah Beach Cottage sovrum

Bilden ovan visar sovrummet i en Cottage,
och bilden nedan visar vardagsrummet
med uteplats mot bassängen.

Boendealternativ Rajah Beach
Priser Rajah Beach

 

4 Rajah Eco Beach

En fjärde klinik byggd 2018 ligger liksom Rajah Beach ca 200 meter från havet.

Där finns 35 rum i huvudbyggnaden och i ett annex ca 100 meter därifrån 14 dubbelrum Economy och 6 enkelrum Thushara. Dessutom två stugor som ligger kanske 100-150 meter från havet.

Bilder kommer inom kort.

Rummen

Twin Cottage. En stuga med två separata boenden. Detta boende har en viss doft av gammalt, det är lika bra att nämna. 6.300 SEK som enkelrum, 5,200 om du delar med en vän. Det är havsutsikt med palmer emellan.

Beach Bamboo Hut  En lite nyare stuga, dubbelrum för enkelbruk 8.300 SEK och om du delar med en vän 6.200. Också med havsutsikt.

I ett renoverat annex ca 100 meter från huvudbyggnad, behandlingsbyggnad och pool.

Thushara  Ett mycket litet enkelrum för 4.700 kr

Economy. Ett dubbelrum som kostar .6.800 som enkel, 5.450 om två delar.

Huvudbyggnaden

Standard. Dubbelrum för 7.800 som enkelrum, 6.000 om två delar

De Luxe. Dubbelrum för 9.800 som enkelrum, 7.000 om två delar

Superior De Luxe Dubbelrum för 7.400 om två delar

Suite. Rum med balkong, 7.700 om två delar

Executive Suite. Sovrum med vardagsrum, med en bred extrasäng. 8.600 om två delar. För tre personer kostar det 5.600 vardera för tre personer.

 

 

 

 

 

 

Har du fler frågor är du välkommen att kontakta oss

Maivor Stigengreen
Lennart Eriksson
0433-10490

lennart.eriksson@ayur-veda.se

Ayur-Veda AB
Box 78
285 22 Markaryd