Ayurveda © 2010 • Privacy Policy • Terms of Use

Så här skrev Ingrid Borg och Peter Stenbring som var på Rajah Healthy Acres i februari 2016

Tack Lennart för alla tips om Rajah och vår vistelse där.

Peter har förbättrat sin hälsa avsevärt, sänkt kolesterol o blodtryck och nästan blivit av med sin tinnitus.

Själv har jag blivit mycket bättre med mathållning och det påverkar  matsmältningen. Topp!

Vilka underbara medarbetare det var på Acres och likaså trevliga "medklienter" att umgås med. Vi hann med besök på fabriken, musik och matlagningskvällar liksom härliga "ljudupplevelser" från närliggande natur och grannar, tempel och moskéer.

Tre veckor gick snabbt! Det som tillkommit sedan du skrev din info var att alla kunde ha tillgång till WiFi på balkongen med egen inlogg och att Prahbo, yogaläraren, hade morgon OCH kvällsyoga OCH gav akupunktur inom ramen för vår treatment. Topp!!

Vi åkte därifrån med nya kontakter och bekanta / vänner.

 

Malin:

"Jag har under 20 årstid kämpat med hetsätning och bulimi. Allt har varit kopplat till en låg självkänsla och jag har haft stora svårigheter att hantera stress. Jag ständigt sökt hjälp och har provat alla möjliga olika dieter och metoder. Jag har ätit piller och gått i terapi. Vissa stunder så har det gått bättre än andra men jag har aldrig upplevt en sådan stabilitet och glädje som jag har nu. Jag är helt nöjd och balanserad och känner inget sug efter mat. Under våren och hösten så har även klimatet hårdnat på mitt arbete och det som förut skänkte glädje gav då bara mer stress och ständiga negativitet och min kropp sa ifrån. Jag kollapsade på jobbet och blev sjukskriven för utmattningsdepression. Sjukvården i Sverige erbjöd piller men den här resan blev min räddning. Nu känner jag mig starkare än på länge. Jag har funnit glädjen och livsgnistan igen. Kroppen har börjat återfå energi för förut klarade jag inte att gå uppför trappan. Nu gäller det att fortsätta och bli mentalt starkare."

 

Rikard:

Detta var första gången på en ayurvedisk klinik och här är hans erfarenheter. Rikard, är du nöjd med vistelsen och resultatet?

” Ja, absolut, och jag kommer att åka dit igen. Jag gav detta som 50-årspresent till mig själv. Jag hade bl a gått upp 10-15 kg i vikt senaste åren och ville sätta stopp nu.

Jag har länge varit mån om bra kvalité på maten, odlar gärna själv och använder ekologiskt så långt det går. Min andliga utveckling har jag också prioriterat. Däremot blundade jag i viss mån för effekten av mitt överätande. Jag åt vare sig jag var hungrig eller ej både riktig mat och annat. Det är ingen ursäkt att chokladkakorna var ekologiska eller att alla ostmackorna på kvällarna var baserade på kravmärkt bröd.

Genom Maivor hade jag fått en del råd efter att jag i somras började inse att det var dags att göra något åt mina alltfler kilon på magen. Andra delar som behövde åtgärdas var oregelbunden tarmfunktion sen lång tid, snarkning, andningsuppehåll och sömnstörningar. Det var bara att ”ta tjuren vid hornen” innan det skulle få större konsekvenser.

Mina läkare på Rajahklinikerna var mycket tålmodiga och tillmötesgående. De gav mig gott om tid varje dag och jag var motiverad att följa de råd jag fick. Bl a 45 min. rask promenad före frukost. Det behövdes flera olika åtgärder för att få igång tarmsystemet och nu vet jag skillnaden! Sömnkvalitén har blivit mycket bättre och jag är inte dåsig på morgnarna som jag var förut, utan pigg när jag vaknar. Snarkningarna har avtagit genom att trycket från magen har minskat.

Under behandlingstiden fick jag mycket insikter genom att jag kunde ställa kompletterande frågor till Maivor om de olika åtgärder och råd läkaren gav. Min engelska var lite otränad men det gick allt bättre. Det uppmuntrade mig i processen.

Som belöning kunde jag resa hem 10 kg lättare och rörligare i kroppen, trots att jag inte alls genomgick någon ”svältkur” utan med ökad hungerkänsla och aptit åt av den goda mat jag fick och oftast inte ens åt upp allt som erbjöds mig. Vissa av örtdekokterna jag fick som aperitif tog jag beslutsamt men med mindre förtjusning. Ostmackorna och chokladen saknade jag inte alls. Istället inspirerades jag av nya mattips. Kockarna hade ibland uppskattade matlagningskvällar inför gästerna med buffé efteråt.

Jag uppskattade också att få göra yoga varje dag. I takt med viktminskningen och ökad smidighet blev yogan en ren njutning. En sådan här kur passade mig perfekt och när jag åker tillbaka nästa gång stannar jag nog längre.”

 

Klicka på namnen nedan för att läsa deras egna berättelser.

Kaija Viljanen

Susanne Lindström

Marianne S

Paul

Pia Carlson

Ingegerd B

Eva H

Har du fler frågor är du välkommen att kontakta oss

Maivor Stigengreen
Lennart Eriksson
0433-10490

lennart.eriksson@ayur-veda.se

Ayur-Veda AB
Box 78
285 22 Markaryd